Orrászat

Tegnap este szólt a fül-orr-gégész, hogy jön be egy orron operált akinek vérzik, és ő itt van és ellátja, de nem akarom-e nézni. Naná, hogy akartam, mert orrot igen régen tamponáltam, az ősidőkben, amikor még gézzel és csipesszel zajlott a dolog. Ezeket a mostani új cuccokat ugyan láttam már, és egy másik helyen már elmutogatta nekem egy fül-orr gégész, hogy mit kell csinálni, de azért sosem árt élesben látni. Aztán most sem láttam élesben, mert annyira azért nem vérzett, de azért elmondta kedvesen, hogy mit hogyan, és a korábbiakhoz képest kaptam plusz infokat is. Olyanokat, hogy ezt a folyadéktól megduzzadó cuccot ha bedugtuk, akkor amikor átnedvesítjük, érdemes egy kis Otrivin-t vagy más ilyesmit is használni, mert az plusz csillapítja a vérzést. Mindenesetre jól esik a gondoskodás.

Jól és tengermélyen aludtam, de reggeli előtt még tűket kellett döfködnöm emberekbe, ahelyett, hogy tornázhattam volna (így az átkerült a délutáni programba). Ma is vegyes apróságok, ambuláns betegek, vérvételek, apró osztályos problémák, és más doktorok telefonon való elérése. Ez utóbbit bírom a legkevésbé. Amúgy sem vagyok egy telefonálós ember, inkább e-mailen szeretek intézkedni. Pár másik kórházban kaptam belső e-mail címet, és az nagyon hasznos volt a nem sürgős dolgok megbeszélésben. Itt nagyon hiányzik, különösen amikor a nap nagyrészét műtőben töltő embereket próbálok utólérni. Persze utolsó menedékként mindig ott vannak a titkárnők, ami minden consultantnak van.

Az egészséges táplálkozás jegyében ma van halnap, ebédre tőkehal, vacsorára lazac. És mindenféle színes zöldségek, meglepődve tapasztaltam, hogy a nyers karfiol is finom, különösen, ha fokhagymás mártásba tunkolja az ember.

2 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

2 responses to “Orrászat

  1. Én éveken keresztül kizárólag nyersen voltam hajlandó megenni a karfiolt. Ezen kívül szeretem a krumplit, a káposztatorzsát és a répát is (ez utóbbit reszelve, vajas kenyérre…). Viszont a zellerszárral nem tudok megbarátkozni, hiába divatos mostanában mindenféle dippel…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s