Heléna

Megint új hely, St Helens, ami azért jó, mert a gyermek is itt van a közelben, és remélem meglátogat. Viszont már tegnap este el kellett indulnom, mert Londonból macerás jönni, Manchesterbe meg nincs olyan sok járat. 

Este 10 előtt leszállt a gép, aztán elindultam, hogy éjfélre beérjek a kórházba. A vonatút egy részét busszal pótolták, ami lassabb, de bizonyos szempontból szerencsés volt. Mert gondoltam, hogy a buszról rendelek taxit az állomáshoz, hogy elvigyen a kórházhoz, de a kapott taxis számok nem működtek. Viszont a kedves sofőr asszony meghallotta a problémát, és felajánlotta, hogy úgyis ott megy el a kórház mellett nem sokkal, kirak ott engem szívesen, hiába nincsen megálló. Így is lett, és röpke gyaloglással nemsokkal éjfél után megérkeztem. A kórházban már azt hitték nem jövök, mert azt ugyan mondták nekik, hogy este későn jövök, de azt nem, hogy éjfél után. De jó angol szokás szerint azonnal teával kínáltak. 

Az osztály különbözik minden eddigitől ahol voltam, úgyhogy ma még csak kapkodom a fejem. Ez egy neuro/trauma rehabilitációs osztály, ahol aktívan rehabilitálandók vannak. Általában nem RMO van itt, csak most átmenetileg nincsen kisdoktor. A hétfő rögtön egy húzós nap, jól belecsöppentem a közepébe, szerencsére ma még volt a lelépős kisdoktor.

Hétfőn délelőtt és délután is olyan hosszas megbeszélés van, ahol a a betegek lehetőségeit, sorsát vitatják meg, és mindenki ott van, a gyógytornász, a logopédus, a dietetikus, a pszichológus, a szociális munkás, a nővér és a doktor, valamint az occupational therapist, akinek a munkájába most így végre beleláttam. Az occupational therapist (továbbiakban OT) az életbe visszavezető munkás, és nagyon sokmindent csinál. Az alap az önellátás felmérése és elősegítése (öltözés, fürdés, evés, WC), de aki ezen már túl van, annál, ha kell olyat is felmér és fejleszt, hogy önálló vásárlás, vagy a pénzügyek kezelése. Az összes beteget végigtárgyaljuk, hogy kinek mire van szüksége, és mondhatom, az orvos szerepe a legkisebb. 

A megbeszélések között még egy informatikai oktatás is volt, szóval kicsit zúg a fejem így estére, de érdekes hét lesz az már biztos.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s