Thank god it’s Friday

És pénteknek nem volt olyan rossz. Pénteken mindig nagy roham a hétvégi hazamenők hazavivős gyógyszereinek kiírása, mert aztán hétvégén nincs patika és állíthatom össze én a gyógyszeres csomagot. De ez is valahogy békésebben zajlott mint máskor, már ebédidőre megvolt minden, nem volt őrült rohanás 3/4 5-kor (5-kor zárnak).

Volt viszont váratlan felvétel, ma is, talán túl sokszor emlegettük, hogy mennyire csendes ez a hét. De ezek is csak amolyan csendes heti felvételek voltak. Meg 1-2 ambuláns tanácskérő, néhány vénátlan ember, apró problémák. 

És ami nagyon tetszett: valaki szóvá készült tenni valamit, amivel nem volt elégedett (nem nekem, velem mindenki elégedett…), és azzal kezdte, hogy mi volt jó. Egy félmondatnál hosszabban ecsetelte, hogy mennyire látszik, hogy a beteg jó ellátást kapott, és csak ezután tért rá arra az apró problémára, aminek a kiigazítását szerette volna. Amit így lelkesen kiigazítottak. Tanulom. 

Múltkor kaptam pár javaslatot BBC sorozatokra (melyeket ezúton is köszönök), megismerkedtem a The Paradise-zal (itthon a Hölgyek Öröme néven lehet ismerős embereknek – nekem nem volt) és a Ripper Street-tel. Mindkettő kosztümös, 1800-as évek vége, Anglia, az egyik szerelmes-ármányos, a másik detektíves. Szeretem a BBC kosztümös sorozatait. Persze igazából a Doctor Who-ra várok, de addig is. 

És itt is jelzem, hogy most zajlik az American Institute for Cancer Research (AICR) éves konferenciája, amit, mivel ez már a XXI. század, lehet online is követni. Nem streamelik ugyan az előadásokat, de a Twitter/Facebook/Blog hármason ott vannak a legfontosabb infok. Itt jön be igazán, hogy miért jó a Twitter, ott az előadások legfontosabb gondolatait azonnal tweetelik. #AICR13

És hogy mi a fontos? Ma sokat hallottam egy új fogalomról, a food-environmentről, azaz azt, hogy mit eszünk jelentősen befolyásolja az, hogy milyen élelmiszer érhető el könnyen. Ennek megfelelőn az USA egy food swamp, viszont egyes városok, mint pl. Baltimore próbálnak ezen változtatni.

És ami jó tanácsnak tűnik: a halolaj a pektinnel (oldható növényi rost, almában van többek között) együtt különösen kedvező a vastagbélrák megelőzésében. Almás hal vacsorára?

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Thank god it’s Friday

  1. valakiamerika

    Tokehalmaj amit eszem idonkent, de almaval nem probaltam meg. Nem is hiszem hogy fogom. 😀

    The Paradise-t nezem en is, de ha mar kosztumos akkor meg mindig a Downton Abbey a legjobb. Kar hogy mar megint csak egy resz lesz ebben az evadban, a karacsonyi az plusz egy resz nem tudod?

    A kajadomping tenyleg borzaszto. Sok, olcso de nem tudod mibol van. Manapsag nem az ehsegtol halnak meg hanem az evestol.:-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s