Folyó ügyek

Megint megtanultam értékelni azt, hogy Sheptonban minden epiduralos nagy műtétnél berakják a műtőben a katétert, és levan a gond. És nem kell éjfél után toporognom, hogy sikerül-e pisilnie a kuncsaftnak vagy nem, és katéterezhetek én. Mert ilyenkor nehezen szánják rá magukat, hogy csövet dugjak beléjük, ami érthető persze. De legalább állítólag gyengéden csinálom.

És még hajnalban is kértek tőlem telefonos segítséget, meg az ébresztőóra előtt 2 perccel is felkeltettek, csupa apró ügyes-bajos dolog. remélem nem minden éjszaka lesz ilyen, persze még mindig jobb, mint amikor órákat dolgozom valakivel aki rosszul van.

A napokban több consultanttal is kellett értekeznem, és még a nehéz esetnek mondottakkal is jól boldogultam. Persze más a nehéz eset itt, és más a nehéz eset odahaza. Itt is van 1-2, akire azt mondják a nővérek, hogy “very particular”, vagy “can get funny about things” (ezek nagyon erős kifejezések ám!). De nem éreztem igazán, hogy problémásak lettek volna, illetve az, akivel nem teljesen voltunk egy hullámhosszon, ott is csak nagyon finom jelzések voltak, semmi igazán bántó. Csak úgy finoman angolosan, nem kellett eltartanom a kagylót a fülemtől.

A gyógyszerészek segítségét továbbra is nagyra értékelem. Mert persze a gyógyszerek hatása itt is ugyanaz, mint otthon, de a felírhatóság, meg az ár nagyon tud különbözni. Sokat forgatom a BNF-et is, de az nagyon szuper, hogy mindent ellenőriznek, és felhívnak, hogy pl. van egy hasonló hatóanyag, ami sokkalsokkal olcsóbb, nem akarom-e azt felírni inkább. És akkor végiggondolom, hogy akár akarhatom is. És látszólag fejből kenik vágják az összes dózist meg indikációt (nyilván nem így van, de innen nézve így látszik).

És azért a mai napra rendelt számítógépes feladataimat mind elvégeztem, mégsincs este (na jó, de), ezért jutalomból megrendeltem magamnak a Kingdom első évadát, hogy a csodás Stephen Fry-t is láthassam. Holnapra elvileg ki is hozzák, majd mesélek. És az Amazon, mivel rendeltem tőlük filmet, adott 1 GBP-t zeneletöltésre (persze ennyiért csak egy fél zenét tudok max letölteni, de akkor is…)

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Folyó ügyek

  1. zsuzsi

    Kingdom erosen feledheto. Annyira h a cimen kivul alig emlekszem masra belole 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s