Fázás

Éjszaka zavartalan alvás a kissé hűvös szobában. A paplan alatt jó idő volt, de ma próbálok valami fűtést intézni. 

A kórház: A fix osztály, ahol dolgozom, az egy rehabilitációs osztály, mindenféle idős embereket kezelnek itt akár hónapokon át, amíg haza nem tudnak menni, vagy megszerveződik a tartós ellátásuk. Van egy consultant, aki nincs itt mindennap, így a mindenféle ügyesbajos dolgokat rendszerint én intézem. De a nővérek nagyon önállóak, a problémákat nagyrészt elrendezik. A felmerülő kérdések nagy része belgyógyászati, szóval elememben vagyok. A bennfekvés hosszú, így a forgás nem túl nagy, de tegnap este még érkezett egy kuncsaft, akit lefekvés előtt fel kellett vennem. Kettő ma is várható, aztán megteltünk. 

Emellett van még egy sebészeti osztály, ahol nagyrészt egynapos sebészet folyik, de ha marad valaki éjszakára akkor este ránézek. Meg van egy onkohematológiai járóbeteg osztály, amit nagyrészt a nővérek irányítanak, néha kell felírnom gyógyszert, vérkészítményt, meg ma egy beteget is meg kellett nézzek. 

Tegnap este még a Minor Injuriesre is riasztottak egy súlyos allergiás reakció miatt. A Minor Injuries a kis sürgősségi, ide a mentő nem hoz nagybeteget, legfeljebb visz, mint ezt az embert is, akinek kijárt némi kórházi megfigyelés. A nővérek intézik a dolgok nagy részét, meg azt hiszem van dokijuk is rendszerint, de most az utolsó utáni pillanatban érkezett valaki. Mentek a dolgok rendben, de azért az otthoni sürgis nővéreimmel szívesebben intéztem volna. 

A számítógépes rendszerek. Mert több is van. Szerintem kissé sok is. Mert a hazamenők gyógyszerét, amit máshol rávések a gyógyszerlapra, itt a számítógépben kell feladni. Ami elsőre nem sikerült, mert nem kaptam hozzá jogosultságot. Pár kör az informatikával, meg a nyomtató lelkével, és el is intéztem az egy hazamenő gyógyszerrendelését annyi idő alatt, amennyi idő alatt kézzel az egész osztály összes betegének meg tudtam volna rendelni. 

Szerencsére a nővérek kedvesek és türelmesek és jól viselik az ezer kérdésemet a helyi szokásokról. Főleg, hogy a gyógyszerészi vizitnek is ma volt a napja, és ilyenkor mindig kapok egy csomó feladatot. De azt szeretem, hogy a gyógyszerész is vizitel. Mert mindig van pár megfontolásra érdemes ötlete. Azért 1-2 nap alatt belerázódom majd. 

Reklámok

3 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

3 responses to “Fázás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s