Optimista

… az, aki Nagy-Britanniában napelemeket (vagy napkollektort, tudomisén) telepít a háza tetejére. Errefelé optimista emberek laknak. És ma nekik van igazuk.

Ragyogó napsütés, délután pár bárányfelhővel és egy kis szellővel, 28 C. És mivel ma már csak egyetlen betegünk maradt, és vele sem várható semmi dráma, ezért az lett a konszenzus, hogy elmehetek sétálni a környéken. A túra felszerelésem ugyan nem hoztam, de nekivágtam a mezőknek, zsebemben a telefonnal. Hatalmas zöld mezők, amelyek időnként legelőként funkcionálnak, az errefelé szokásos sövényekkel elválasztva. Madárcsicsergés. Rengeteg lepke. És semmi szúnyog. Ilyenkor mindig elgondolkodom. Otthon most nyáron úgyis mindenféle válaszutak vannak.

Délelőtt séta, aztán ebéd, ebéd után szieszta, majd újra séta. Az egyik legelőt, amin a gyalogösvény átvezet, elfoglalták a tehenek. Gondoltam nem megyek be, csak bámulom őket a kerítésnél egy kicsit. Na de visszabámultak! Először egy, aztán kettő, majd négy, majd egyre több. Amikor már mind engem bámult, a legelést abbahagyva, akkor a fekvők elkezdtek felállni, és az egész csorda odébbvonult. Őket ne bámulja senki.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s