Beszereztem egy beteget

Mára pedig pont kiürült volna az osztály, de hajnalban telefonált valaki, akit nem tudtam telefonon keresztül meggyógyítani, így aztán be is jött. Sőt marad is. A problémát azt megoldom, nem akkora a baj, mint amekkora a pánik. És itt hívnám fel az aggódó hozzátartozók figyelmét, hogy persze aggódjanak, de jobb ezt úgy, hogy közben a beteget nem stresszelik az aggódásukkal. Mert a stressz és a stresszhormonok hatására a gyulladásos folyamatok intenzívebbé válnak, átrendeződik a keringés (nem éppen előnyös módon), megváltoznak az anyagcsere-folyamatok, erősebb lesz a fájdalom. Amitől persze még jobban aggódnak, amitől meg… Szóval a látványos aggódást tessék a kórtermen kívül hagyni! Persze nehéz ezt tudatosan kontrollálni, de fontos, mivel ártani lehet vele.

Az sem segített hogy az a nővér volt itt, akivel nem annyira szeretek együtt dolgozni. De azért mindent rendben megoldottunk, és a hozzátartozó is megnyugodva hazament, bár a beteg itt maradt.

Azért jól esett volna, ha ki tudok menni sétálni. Süt a nap kellemes tavaszi az idő. Szerencsére az elmúlt hónapban voltam szabadtéren sokat, nem olyan extrém a séta iránti a vágyam mint múltkor, a hosszú tél után.

Ez az egy beteg nem kötötte le minden kapacitásomat, tudtam egy kicsit a prevencióval foglalkozni. Továbbra is bánatom, hogy Magyarországon is sok szervezet van akik nagyon jó egészségmegőrző-betegségmegelőző programokat csinálnak, de ezek sokszor egymástól függetlenek, pedig jól kiegészítenék egymást. Az egyszeri ember, ha szeretné az egészségét rendben tartani, nem igazán tudja hova forduljon, remélem egyszer módomban áll egy olyan portált csinálni, ahol a megbízható, hiteles programok megtalálhatóak egy helyen, akár regionális bontásban.

Mert fontos, hogy mindenki vigyázzon magára, mozogjon eleget (Mondom én, akinek az elmúlt héten a legkomolyabb sportteljesítménye az volt, hogy a Facebook-on követtem az Ultrabalatont. Ezúton is minden elismerésem minden résztvevőnek, de különösen a NehézBombázóknak)

Tegnap volt Britain’s got talent is, amit nem néztem igazán, de persze meg kell említenem a magyar csapatot, akiknek produkcióját még Simon Cowell is megkönnyezte, pedig nem néztem volna ki belőle, hogy tud ilyet (persze lehet, hogy az asszisztense helyezett el gondosan 2 könnycseppet a szeme sarkába).

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s