Gégészet

Továbbra is elvagyok ámulva az itteni dokikon. Ma többek között fül-orr-gégészeti lista volt, és a fül-orr-gégész, amikor meghallotta, hogy új RMO van, feljött ismerkedni, és amikor kiderült, hogy fül-orr-gégészetben nem vagyok annyira jártas, mindent megmutogatott.

Mert ugyan ők behívósak, de ha baj van (nem szokott lenni) mégiscsak én vagyok itt. Úgyhogy megmutogatta a fül-orr-gégészeti kocsit, rajta a sok izgalmas eszközzel, amivel a felső testnyílásokba lehet nyúlkálni. Megmutatta a protokollokat, hogy hol találom meg, mikor mit kell tenni. Minden protokoll úgy kezdődik, hogy Stay calm. Tisztára Galaxis utikalauz (mintha azt is láttam volna valahol, hogy Don’t panic…)

És a végén megmutatta, hogyan kell orrot tamponálni. Mert ilyet utoljára egyetemen csináltam, amikor emlékeim szerint több méter gézt tömködtünk befelé. Na ez már a múlté, itt egy helyes szivacsdarab van, ami szárazon merev, és jól bele lehet tolni az orrba, viszont ha folyadék éri jól megduzzad és tamponálja a vérzést. Egyet kivettük játszani, így néz ki, ha bevizezzük:

Image

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Gégészet

  1. Visszajelzés: Orrászat | Egy orvos kalandjai Angliában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s