Skóciából

A mai munkakezdést egy skót hétvége előzte meg, ami Aberdeenben indult és Edinburgh volt a vége. Pénteken volt egy kis dolgunk az egyetemen Aberdeenben, így gondoltuk ráhúzunk még egy napot, ha már ilyen messzire elutaztunk. Az egyetem szuper, nem találok rá szavakat. A Robert Gordon University School of Health Sciences volt az, amit megtekintettünk. Hihetetlen az egész, szuper gyakorlótermek, ahol videora lehet venni amit csinál az ember, és utólag kielemezni, tankórtermek ahol járatos önkénteseken lehet gyakorolni. Millió gyakorlat, teammunka a társszakmákkal már az első évtől (hogy tudd a másik mit csinál). Segítség a tanulásban (vannak gyakorlati tippek, de diszlexia centrum is), és megtanítanak arra is, hogyan tudsz elhelyezkedni.

Aberdeen időjárása nem lopta be magát a szívünkbe, legalábbis a városnézős napon vízszintesen esett az eső. Azért hősiesen kimentünk a tengerpartra. Ott az volt a vicces, hogy a sétányon végig parkoló autók voltak, amikben emberek ültek, akik zabáltak és közben nézték a tengert meg a hajóforgalmat. Shipspotting rossz időben. Elsétáltunk a Footdee-be is, ami régen halászfalu volt, de gyanítom, hogy ma már nem a halászok lakják.

ImageA rossz időre való tekintettel többször is betértünk kedvenc sörfőzdénk sörözőjébe, a Brewdogba, ahol helyben is teszteltük a minőséget, meg elvitelre is. Én például (többek között egy sörkoktélt is kipróbáltam, isteni volt. És aznap este bocsájtották az útjára a Chaos Theory-t. Pont ott voltunk, amikor az egyik csaposlány felpattant a pultra és elkurjantotta magát, hogy most ez az új, ezt igyuk. Ezt ittuk.

Image

Másnap Edinburgh, itt pont időben érkeztem ahhoz, hogy az ingyenes városnéző túrán bejárjam az óvárost. A túrát meglepő módon egy ausztrál srác vezette, aki megunván Ausztráliát hátizsákkal járja a világot, de mivel beleszeretett Edinburgh történelmébe és kocsmáiba, egy kicsit itt maradt. A túrán a történelemről sok szó esett, főleg a véresebb részletekről (arrafelé volt ilyen bőven), de a kocsmák sem maradtak ki, meg J.K. Rowling sem, aki a városban kezdte el írni a Harry Pottert. Fotók is lesznek majd, csak ott analóg géppel fotóztam, szóval még elő kell hívni. Este kocsma, majd kora reggel indulás Bristolba.

Onnan vonatozás, Shepton Mallet, Egy kórház, ahová passzolok, mert sok a magyar. Részletes körbevezetés, mindennel és mindenkivel megismerkedtem, így most zúgnak a fejemben az információk, De összességében kedves és barátságos hely, tágas szoba, mindenki segítőkész. A kaja is jó, és a szakács bácsi megígérte, hogy bármit megfőz nekem, amit csak kérek. Eddig kicsit szorongtam, jobban örültem volna, ha egy izgalmakban bővelkedő hétvége után valami nyugis helyre megyek, de nem lesz ez rossz úgy érzem.

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Skóciából

  1. Andras

    This was not the “pub with no beer” to your luck… http://www.youtube.com/watch?v=GJW19nlzb3Q
    Although this is actually Irish, however it was St Paddy’s day this weekend. So beer, beer, beer…
    A

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s