Temető

Van annak valami bája, amikor a kórház bizonyos ablakaiból a szomszédos temetőre lehet kinézni… Bár ha azt vesszük, hogy a Kútvölgyi egy temetőre épült (de legalább ez már nem látszik).

Éjjel most kivételesen ébresztettek. Pedig az osztály olyan szép nyugis. Úgyhogy a GP Unit volt az, aki zaklatott. Ez egy olyan részleg, ahol a bennfekvő betegeket a háziorvosuk látja el. Vannak infúziós kezelések, palliatív (hospice jellegű) betegek és olyanok, akiket az aktív osztályról már hazaküldtek volna, de még az otthoni ellátás előtt kell valami átmeneti szorosabb felügyelet. Így külön ügyeletesük nincsen. Így engem zaklattak, amikor egy esti áthelyezést a szállítás úgy tűnt kissé megviselt. Szerencsére nem volt nagyon nagy a baj, de azért nem esett jól, hogy feldarabolódott az alvásidőm. Még szerencse, hogy tegnap napközben engedtem a csábításnak, és szundikáltam egy keveset.

Egyébként itt az osztályon vannak transzfúzióra (vérátömlesztésre) bejáró betegek, akik szintén háziorvosi hatáskörbe tartoznak. Ha valaki rendszeresen transzfúzióra szorul, annak a vérátömlesztést a háziorvosa indikálja, sőt ő is intézi a vérrendelést, a dokumentációt. Az osztályon a vért beköti a transzfúziós nővér, meg adjuk a felügyeletet, de minden egyéb a háziorvos dolga. Tetszik.

A mai vénákról: légyszi senki ne hízzon formátlanra, aki szeretné, hogy tudjanak tőle vért venni valaha. Gáz, ha nem ér át a tű zsírszöveten.

És a Heineken reklámmá avanzsált Jaan Pechechan Ho után ismét egy bollywoodi kedvenc, hülyetánccal, van még ahonnan ez jött (mert munkához való zennét kerestem, na ez nem az):

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s