Diétás napló

Az első éjjel nyugodtan telt. Volna, ha a sürgősségi csipogóm nem hajnali 2kor kezdte volna el jelezni, hogy lemerülőben az elem. Ez rezgéssel adja a világ tudtára, ami az éjjeli csendben az asztalon azért elég hangos. Amikor rájöttem mi okozza a zajt, száműztem a fürdőszobába, egy párnán. Nem volt kedvem elemet keresni.

Amúgy csend és béke, aki délután még nem volt jól estére az is meggyógyult. 1-2 problémás ambuláns ma is akadt. Ennek kapcsán jó tanács, ha az ember vérét veszik: utána érdemes a szúrás helyét legalább fél-egy percig nyomni, ha nem akarjuk, hogy bekéküljön. De nem kell annyira erősen, hogy fájjon!

Közben csinálom a táplálkozási kurzust. Ez tényleg olyan, mint amit szerintem az e-learning kifejezésnek takarnia kellene. Otthon sok e-learning kurzus annyit jelent, hogy spórolnak a papírral, és felteszik a netre a tankönyvet, hogy ott olvassa el, akinek kell. Itt meg úgy zajlik, hogy az adott hét előadásai fenn vannak a neten, azokat az ember önállóan megnézi (kár, hogy olyan irritáló a hanghordozása az előadónak), de emellett vannak fórumok, ahol az adott előadásokat meg lehet vitatni, ha kell a tanár is közbeszól. Minden héten van egy teszt is, meg időnként önálló feladatok. Az önálló feladat ezen a héten az, hogy be kell regisztrálni a SuperTracker-be, és 24 órán keresztül vezetni, hogy mit ettünk és mennyit mozogtunk. A SuperTracker persze eléggé amerikai, de alapvetően tetszik, főleg hogy folyamatosan jelzi, aznap melyik élelmiszercsoporttal hol tartasz, és részletes elemzést is ad a tápanyagösszetételről.

Ez a hét persze ilyen szempontból nekem nem a legideálisabb, mert itt a kórházban nyilván másképp táplálkozom, mint otthon. Eleve kevésbé válogathatok, bár ebédre a grillezett lazac zöldségkörettel azért nem volt rossz, dietetikai szempontból sem. A mozgás sem egyszerű, főleg mert mindenféle mozgásszervi bajok ütötték fel a fejüket a múlt héten (így 40 fölött persze már előfordul). De gondoltam a szokásos Pilates videomból kimazsolázom azokat a gyakorlatokat amiket bírok. De a szokásos Pilates videom eltűnt, a Google videon volt, aztán most ahelyett is már a YouTube van. Hasonló de rövidebb videot találtam azért, és van rajta egy tornázó, aki az invalidusoknak szóló módosított verzióit mutatja be a gyakorlatoknak. Így a Pilatessel meg a lépcsőzéssel már nem kell szégyenkeznem.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s