Könyvtár

A szolgálati étkezőben egy kis könyvtár is található. Mindenféle könyv, viszonylag újak, Gordon Ramsay szakácskönyvtől a Patricia Cornwell krimikig. A kiírás szerint bárki kikölcsönözhet bármit, csak hozza vissza (könyvtárosnéni nincsen), és javasolják, hogy a kölcsönzésért az erre a célra rendszeresített dobozba helyezzenek egy tetszőleges összeget (1 GBP alatti nagyságrendben), amit aztán jótékony célra fordítanak majd. Még nem éltem vele, mert tele van a Kindle-m jobbnál jobb könyvekkel (most épp Dean Koontz-cal ismerkedem), de az ötlet tetszik.

A szakács persze forgathatná a Gordon Ramsay-t. Nem rossz a kaja, nem arról van, szó, csak olyan átlagos angol. Csirke curry, marha curry, héjában krumpli. Ma éppen lepényhalat ebédeltem, amiről mindig Gerald Durrell jut eszembe, és kiváló könyve, A halak jelleme. Mert annak az eredeti címe Fillets of plaice, azaz lepényhalfilé. Na ez volt az ebéd.

Az osztályon ma is inkább csak rutin dolgok voltak. Ami számomra egészen hihetetlen, ha valami feladat elmarad, akkor nem a hibást keresik, hanem a megoldást. És ha megvan a hibás, akkor sincs kiabálás, lebarmolás. Ezt lenne jó valahogy eltanulni. Persze otthon valami ronda felhő ül az országon, az alaphangulat feszültebb, mint itt, ilyenkor nehezebb higgadtnak maradni. Ami még nagyon tetszik, a nővérek az átadásnál elmondják, hogy mennyire jófejek meg aranyosak a betegek, akiket elláttak. Persze van, akiről nem mondanak semmit…

És minden napra jut egy ambuláns beteg is, de szerencsére eddig semmi megoldhatatlan. A vénátlan betegtől is levettem a vért, persze rutinos versenyző volt, jól hidráltan érkezett, és melengette a karjait. Mindenkinek tudom ajánlani, akinek rossz vénái vannak.

És most este azzal örvendeztetett meg a főnővér, hogy mindenki csak dicsér engem, és akár jöhetnék teljes állásban is ide dolgozni.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s