Hófehérkének kicsit idős

Itt az osztályon sok az olyan páciens, akik könnyen elesnek, viszont szeretnek elindulni egyedül. És hát itt sem ülhet mellettük mindig valaki, viszont nem szokás kikötni senkit. A rács meg persze sokszor csak arra jó, hogy nagyobbat lehessen esni. Ezért itt van egy olyan eszköz, ami nyomásérzékelőkkel van ellátva, az ágyban, vagy ha fotelben ül akkor a fotelben a páciens alá helyezik. Ha feláll, elindul, akkor megszólal egy riasztó, és oda tud sietni valaki, hogy segítsen neki. Tetszik az ötlet. Persze az is kell hozzá, hogy ne legyenek nagy távolságok, meg persze legyen, aki odasiet…

Múlt éjjel én aludtam a csipogókkal, de szerencsére ezúttal tényleg aludtam. És a hétvége itt is nyugisabb. És összebariztam a konyhásnénivel, úgyhogy vacsorára csirkesalátát kaptam sok-sok (nyers) zöldséggel a báránysült helyett. Meg egy zsák gyümölcsöt. Meg egy üveg vizet. Meg még egy joghurtot. Meg még – ez biztosan elég lesz? Azért jó, amikor idegen helyen is gondoskodnak az emberről.

Reggel még esőben kellett átmennem, de délre kisütött a nap. Ami azért volt szerencsés, mert ebéd után megfuttattak. Egy kedves beteget valószínűleg meglátogatott a gonosz mostoha és ezért félrenyelt egy almadarabot, így megszólalt nálam az újraélesztési csipogás. Nagy futás, közben pörögtek a fejemben a tegnapelőtt hallottak, hogy mi hol van és hogy működik, de szerencsére mire átértem, a törpék nővérek már a megfelelő manőverrel  eltávolították az almát, Hófehérke kinyitotta a szemét. Királyfi nem volt.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s