Korán

Isteni jó úgy aludni, hogy tudom nem szólalhat meg a csipogó. A másik RMO még az esti vizitet is megspórolta nekem, 10 körül akartam átmenni, hogy mindent rendben hagyjak éjszakára, de megelőzött. Fél 10kor bekopogott hozzám, hogy úgyis át kellett mennie, úgyhogy levizitelt nálam is, és most már a csipogót is adjam oda. Odaadtam. És rezzenéstelenül aludtam reggelig. Mint kiderült ő is, mert őt bezzeg nem keltették fel.

Reggel aztán “korán”, már 9 óra körül átmentem. Mert volt pár vérvétel, és tegnap szóltak a nővérek, hogy szombaton nincs itt labor, elviszik a vért és ezért korán le kell venni. Halálra váltan kérdeztem, hogy mi is az a korán. Végigfutott rajtam, hogy pont mikor alhatnék, kelhetek hajnalban. Mire a válasz az volt, hogy 11-kor viszik, az előtt kell levenni.

Vérvétel után reggeli, reggeli közben a kórházi újságot olvastam (mert ilyen is van). Benne meghívó a kórház nyílt napjára (mert ilyen is van…). Nagyon tetszik az ötlet, a környékbelieknek családi napot tartanak, gyerekprogramok, egészséggel kapcsolatos programok, közben be lehet járni a kórházat, hogy milyen részlegek vannak, hol mi történik. Persze azon kezdtem el agyalni, hogyan lehetne ezt otthoni viszonyokra adaptálni, hátha javítható lenne a kórház – páciensek – háziorvosok együttműködése, és javítható lenne a hangulat. Az újság másik híre, hogy ez a kórház már 5 éve MRSA mentes. Nem egészségügyiseknek: az MRSA az az antibiotikumoknak nagyon ellenálló baktérium, amit ha felkap a média, szuperbaktériumnak szoktak nevezni. Különösen veszélyes már eleve beteg, legyengült emberekre.

Viszont rettenetes mozgáshiányom kezd lenni, és amíg a magánkórházakban rendszerint lehetett egészségesen táplálkozni, halat, salátát választani, az NHS kórházakban a klasszikus angol vonulat jellemző, hal legfeljebb fish and chips formájában, amúgy húsok krumplival, esetleg némi párolt zöldség. Ha nagyon szépen nézek a konyhásnénire, akkor némi gyümölcsöt azért kapok. És basszus érzem a különbséget. Otthon folyton gyümölcs, zöldség, jórészt nyersen, sokkal energikusabb is vagyok. Ha hazamegyek muszáj kitalálnom mit mozgok télen, ahogy az időjárást nézem, a bringázós napoknak vége egyelőre. Egyelőre az úszás meg a jóga tűnik kivitelezhetőnek, esetleg tollas? Majd meglátjuk.

Itt viszont jó bringás idő volt egész nap, 8 C és napsütés. Ilyenkor nem is olyan rossz az a kültéri séta a kórházig.

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Korán

  1. Ntos

    Hát jah, a tollas… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s