Your hands carry germs, please gel them!

Itt minden sarkon van egy kézfertőtlenítő zselés adagoló. Csilivili érzékelős automata, hozzá sem kell érni, csak alá tartod a kezed. És némelyik pofázik is. Ha elmész mellette, és nem használod, kedvesen figyelmeztet, hogy tiszta baci a kezed, úgyhogy légyszíves. Szerencsére az osztályon van kézkrém (méghozzá nagyon jó kézkrém) adagoló is, hogy a sok fertőtlenítés ki ne szárítsa a kezet.

Bizony betört ide a 21. század, itt az elektronikus kórlap is, kb 2 hete van az új rendszer. Egyelőre még némiképp kaotikus. A rendszert beharangozó táblán ez szerepel: Interesting times ahead! És tényleg (mindenki ismeri az átkot: May you live in interesting times!). Elveszett jelszavak, kizárt felhasználók, folyamatosan böngészett használati útmutatók. De összehasonlítva az otthon használt rendszerünkkel (nevet nem mondok), ez a rendszer nekem első ránézésre jobban tetszik. Nagyon jópofa, hogy már nem falitáblát használnak, hanem a rendszer része egy elektronikus tábla is, ahová a felvett betegek automatikusan felkerülnek, és a távozók automatikusan eltűnnek. A tábla jelzi azt is, hogy a távozáshoz szükséges kötelező dolgok hogyan állnak. Ha jól hallottam, az adminisztrációs részleg meg sziszifuszi munkába kezdett, és a korábbi dokumentációkat (vagy legalább egy részüket) bescannelik, hogy az is meglegyen.

Ma eddig viszonylag csendes nap, bár még reggeli előtt meg kellett néznem valakit aki elesett, de ez leginkább annak köszönhető, hogy későn van a reggeli. Délelőtt a GP Unit-ban kellett egy branült kicserélnem, ez még messzebb van, mint a rehabilitációs osztály. Itt, ha jól értettem, ambuláns kezeléseket végeznek. Közben áthaladtam a Diabetes részlegen is, így gyors megtekintésre nagyon tetszett, minden egy helyen, a dietetikus, a szemész, a lábambulancia, minden, ami a gondozáshoz kell. Szeretnék ilyet. A kórházban egyébként mindenhol egyszer használatos leszorítókat használnak, és itt a GP Unitban egészen vad pink színűt. Úgyhogy szolgálataimért cserébe kértem párat, nagyon csajos. A webkamerás fotón nem jön ki teljesen, hogy mennyire durván néz ki, de azért felteszem:

strangAz obligát tűzjelző gyakorlat is megvolt, és most nemcsak a jelzőket tesztelték, hanem azt is, mindenki tudja-e hova kell szaladni, mit kell csinálni. Ezzel megzavartuk a fotós/filmes stábot egy kissé, akik az egyik mellékfolyosón éppen orvosi segédeszköz katalógushoz készítettek reklámfotókat és talán még kisfilmeket is. A pácienst játszó személy szegény mezítláb szaladt, amikor megszólalt a hangosbemondó, hogy tűz van és evakuálják az osztályt.

És délután csak egyetlen csipogásom volt, hogy megjött a vacsora.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s