Blood run

Avagy vérfutás. Az under blood run meg a véraláfutás. Na jó, így hívják azt, amikor valaki elviszi a véreket a közeli laborba. Réges régen, még az én időm előtt volt saját sofőrje a kórháznak. Aztán megszüntették  legalábbis ügyeleti időben, és taxit kellett hívni az ügyeleti vérhez. Aztán most tovább racionalizáltak (?) és egy vérszállító céggel állapodtak meg. 1 hete van az új rendszer, úgyhogy kínlódhatok vele. Már reggel órákba tellett, mire jöttek, a portás szerint kb 80 km-ről jött a sofőr, hogy az 5 km-re levő kórházba elvigye a cuccot. Aztán délután kellett még egy vérfutam, és a cégtől szóltak, hogy leghamarabb 2 óra múlva tudják elvinni. Komolyan ha odaadom egy járókeretes néninek, hogy csoszogjon már át vele, tuti hamarabb odaér.

Tegnap egyébként este még akcióztunk kicsit nem nagyon, valaki belázasodott, meg volt egy váratlan betegfelvétel is. Szerencsére csak kis problémával, szóval hamar el lehetett intézni. Az új beteg az (itteni) X faktor első hangjaira érkezett meg, így csak a második felét láttam. Itt tényleg tematikus, ma a műsor első felében ABBA volt, a második felében Motown Classics. És mennyire jó, hogy itt nem azon kell izgulni, hogy hány hangot találnak el, hanem hogy mit hoznak ki egy dalból. Azért a Union J fodrásza megérdemelne valami büntetést, kicsit elszaladt a keze a hajfixálókkal.

Ma a véres futamoktól eltekintve (eddig) csendes békés a nap. Még este be fog futni egy ambuláns beteg, akit meg kell nézzek. Minden hétvégén adódik egy-egy betelefonáló, és sokszor jobb behívni megnézni, mint telefonon keresztül osztani az okosságot. Általában csak kis baj van, esetleg csak megnyugtatás szükségeltetik, de lehet nagyobb gáz is, szóval inkább jöjjön csak be. Ha telefonon keresztül is egyértelmű, hogy nagyon nagy a baj, akkor ilyenkor rendszerint a sürgősségire irányítjuk (A&E), de nem mindig lehet ezt eldönteni.

Ebéd tőkehal, vacsira viszont ma csak szendvics van, a konyha már hazament. Mint ahogy holnap én is.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s