Vendégség

És tegnap tényleg vendégség volt, Cardiffból kaptam látogatókat. Ügyesen mindent elintéztem a betegekkel, mire megérkeztek, és a betegek jól viselkedtek, nem zavartak váratlan dolgokkal, amíg trécseltünk. Először a Day Room-ban (ahol az aggódó hozzátartozók várakozhatnak) bontottuk a rendet. Aztán amikor csak beóvakodott egy aggódó hozzátartozó várakozni, egy idő után megsajnáltuk és felmentünk toronyszobámba. De mindenki csak mosolygott.

A kedvesség és udvariasság valami elképesztő egyébként is. Ha hívnak, sosem az van, hogy gyere le, hanem, valami ilyesmi: When you think you could manage, please come and… Nagy a kontraszt az otthoni ügyeletekkel, ahol Buddha mosollyal az arcomon sem úszom meg, hogy legalább egy valaki ne ordítsa le a fejem.

Ma pár ambulánst kellett megnéznem, meg az osztályos adminisztráció. A betegeket már itt sem kell felvenni (hiszen mielőtt jönnek, látja őket a sebész, meg a Preassessment, meg az anesztes is), de elmenetel után kell egy minőségbiztosítási papírt kitöltenem a szövődményekről (amelyek rendszerint nincsenek, de ezt is le kell dokumentálni). A elbocsájtó levelet a nővérek töltik ki. A sebész majd utólag ír egy részletes zárót arról, hogy pontosan mit is csinált, a betegek első körben egy olyan papírt kapnak, amin a gyógyszerek, kötözési és kontroll időpontok vannak, meg a beavatkozás neve. Nekem csak akkor kell hozzá írnom, ha történt valami olyan (pl. vérnyomáskiugrás) amiről a háziorvosnak tudnia kell, és nem sebészeti, illetve nem ér rá a rendes záróig.

Az ügynökségtől is hívtak, pontosítottunk egy-két dolgot a beosztással, közben hízlalták a májamat, hogy mennyire jó hogy velem sosincs probléma és szeretnének több olyan doktort mint én. Meg amúgy is szeretnének magyar doktorokat, mert egyszerűbb a papírmunka mint más környező országokból származóknál. Hogy pontosan mennyivel egyszerűbb, azt nem kérdeztem, de mindenesetre lehet jönni, munkásfelvétel van!

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s