Beteg a HDU-ban!

Tegnap este megérkezett a soronkívüli beteg, így az esti szobakerékpározás kimaradt. A telefonos beharangozóban eléggé olyannak tűnt, mint az, akivel a múlt heti RMO-nak olyan sok dolga volt, így kicsit izgultam, elég hasonló volt a sztori. De szerencsére feleannyira sem volt gázos, az éjszaka békésen telt, és ma már sokkal jobban van.

Gyógyítottam egy háziorvos kollegát is, ilyenkor mindig szorongok egy kicsit, hogy szakmai szemmel nézi amit csinálok. De nagyon aranyos volt, és minden beavatkozás flottul ment, közben összevetettük a magyar és az angol egészségügyi rendszert…

És megérkezett a beteg a szubintenzívre, szerencsére úgy tűnik jól van, csak olyan műtétet csináltak nála, ami után javasolt a szorosabb megfigyelés. Megismerkedhettem az INR masina után a Hb (hemoglobin, a vörösvértestek fehérje) mérővel is, és az is kiderült, hogy az INR masina egy csomó minden mást is mér. És most nagy rutinnal már elsőre sikerült beüzemelni.

Az angol nyelv finomságairól: A nővérek általában úgy kezdik, hogy “Sorry to bother you, would you mind…” vagy valami ilyesmi. De attól, még ez nem azt jelenti, hogy nem kell azonnal menni. Ha nem kell azonnal menni, azt általában külön kiemelik. De ha csak annyit mondanak, hogy “if you have a minute..” az azért rendszerint azt jelenti, hogy emeld fel a segged és gyere azonnal. És nem azt, hogy amikor ráérsz. Ezért, ha sok a meló, az ilyen stílusú kérésnél tisztázni javasolt, mennyire sürgős.

Egyébként ma van az angol nagydíj, de az itt senkit nem érdekelt igazán, mindenki a Wimbledoni közvetítésre van rákattanva. Főleg a holnapi férfi döntőre, mert sok-sok év után először végre van angol a döntőben. Már a ma délutáni vizit is nehézségekbe ütközött, mert minden szempár a képernyőkre tapadt, holnap a közvetítés alatt azt hiszem meg sem kísérlem. Inkább egye fene megnézem én is.

Egyebekben egész nap a patikába jártam, mert ilyenkor nincs itt a gyógyszerész és én adom ki amit kell. És ház sokminden kellett. De ebédre füstölt makréla volt salátával, vacsorára meg csirke tikka masala.

És remélem semmi nem gátol meg az esti tekerésben.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s