Swindon, 15 C, szél

Ma a legfontosabb feladatom egy aggódó altatóorvos megnyugtatása volt, aki túlaggódta magát egy tegnapi műtött miatt. És ma nem tudott bejönni, hogy ránézzen, emiatt folyamatos telefonkapcsolat, és bocsánatkérés a részéről. Roppant aranyos volt. A beteg meg jól van.

Tegnap meg az uralkodó hivatalos születésnapja volt, ez is nagyon vicces, hogy van neki egy valódi, meg egy hivatalos. Utóbbi mindig júniusban, hétvégén, hogy jól meg lehessen ünnepelni. Ilyenkor tartanak egy hatalmas katonai felvonulást, ez a Trooping the Colour. Ilyenkor felvonulnak az angol és a nemzetközösségi hadseregek egységei, a királynő meg nézi. Régebben lovon érkezett, most már azért kocsit használ. Ezt közvetítette egész nap a TV. Na meg a Twitter. Azt nagyon bírom itt, hogy olyan kedvesen tréfálkoznak az uralkodóházzal. Az (ál) királynő twitteres bejegyzései (@Queen_UK) alapján könyv is készült, Gin O’ Clock címmel. A tegnapi napról itt egy hosszabb beszámolója az msn-n. De Twitteren jelen van (ál) Camilla (@DuchessCornwall), és nemrég megjelen (ál) Vilmos (@PrinceWillsUK) és Kate (@HRHPrincessKate) is.

Nem tudom a statisztikákat, hogy országosan mit gondolnak a királyi családról, de itt a kórházban a betegek (főleg a nők) nézték a tegnapi ünnepségeket, sőt az éjszakás nővér amikor megjött rögtön azt kérdezte, hogy ugye én is néztem, mert milyen szép volt. Hát hiába, Tradition! (ja, az egy másik film…)

A nap fénypontja azért mégiscsak a váratlan újraélesztés-próba volt. Méghozzá gyerek, még szerencse, hogy most januárban csináltam a tanfolyamot. Már hallottam róla, hogy szokott ilyen szituációs gyakorlat lenni, de most volt benne először részem. Megszólalt a csipogó, riasztás, első emelet újraélesztés. Kicsit hitetlenkedve futottam, tudtam hogy szinte üres a kórház. Majd befutva a szobába egy AMBU-baba feküdt az ágyon akit már nyomott az egyik nővér. A sarokban meg egy oktató (aki egyébként az egyik éjszakás nővér) állt egy csiptetős táblával és jegyzetelt. A szituáció az volt, hogy mandulaműtét utáni lábadozó, akit a nővér keringés és légzés nélkül talált az ágyon. Megmentettük. Aztán az oktató értékelt (az otthoni tanfolyamon megszokott módon először dícsért, aztán azért elemeztük a hibákat is), illetve átvettünk még néhány olyan dolgot, ami ebbe a szituációba nem fért bele. Jó dolog ez, egyrészt feldobta az álmos vasárnap délutánt, másrészt tényleg nem árt, ha az ember időről időre begyakorolja azokat a mozdulatokat, amelyeket egyébként ritkán csinál, de amikor kell esetleg akkor nincsen idő gondolkodni. Otthon is jó lenne, mert igaz, hogy van újraélesztő team, de mégiscsak a kezelőorvosok azok, akik először odaérnek.

És ami nagyon fura, itt nincs ügyeletes gyógyszertár. Általában a kórházak kiadják a hazamenős gyógyszert a saját gyógyszertárukból, de ma belefutottam abba a problémába, hogy valami nem volt, gondoltam felírom és majd kiváltják, de nincs hol.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s