Patikáriusok

Ma a gyógyszerészek vegzáltak. Egyébként nagyon helyesen. Nem győzök megdöbbenni, hogy ezekben a kórházakban a gyógyszerészek is vizitelnek az osztályokon, és mennyi hasznos információt biztosítanak. Átnézik a gyógyszerlapokat, kis megjegyzéseket tesznek, hogy pl. mi az amit étkezéssel kell bevenni és ki kell hagyni, ha a beteg nem eszik. Felhívják a figyelmet a gyógyszerkölcsönhatásokra, utánajárnak a szokásostól eltérő adagolásoknak. Szóval nem hagyják az orvost lazázni, ismerni kell a BNF-t töviről hegyire. És egy biztonsági hálót jelentenek, hogy amit a sebész futtában odafirkant, az korrekt legyen. Ma egy antibiotikum adagolás került korrekcióra, illetve meg kellett magyaráznom, hogy a Clexane (heparinszármazék véralvadásgátló) adagját miért úgy írtam ahogy. De szerencsére volt rá magyarázatom.

Nagyon jó dolog ez, a többi kórházban is olyan emberek dolgoznak gyógyszerészként, akiknek a feje káptalan, beleférnek az adagolási ajánlások és a lehetséges kölcsönhatások is, és nem csak más gyógyszerekkel, hanem élelmiszerekkel, táplálékkiegészítőkkel. Nem győzök utánaolvasni. Otthon is jó lenne valami ilyesmi, csak itt 65 ágy van és 2 gyógyszerész, egy otthoni kórházban meg több száz ágyra van egy.

Egyébként béke, és nem csak azért, mert a csipogórendszer továbbra sem működik. Kicsit hiányoznak a téves riasztások (na jó, nem). Azért így is megtalálnak. Elterjedt, hogy jól szúrok, ezért már ott tartunk, hogy a zehernyés vénájú betegnél az asszisztensek nem is próbálkoznak, egyből engem hívnak. Aztán tegnap pl. körbeálltak, plusz a család is, hogy milyen jól megy, marha jól lehet úgy szúrni. De szerencsére ment, jól sikerült a bemutató. Ma viszont a CT-ben nem tudtam csodát tenni, le kellett hívnom a HDU-ban (szubintenzív) unatkozó intenzíves rezidenst. Akit aztán gyorsan otthagytam, mert utálom látni, amikor valakit hosszasan nem tudtam megszúrni és más meg berakja elsőre a kanült.

Még a tegnapi utazásra visszatérve. Nem tudom Ferihegy 2 hogy fogja bírni a terhelést, ha tényleg bezárják a Ferihegy 1-t. A biztonsági ellenőrzés, legalábbis így hajnalban, katasztrófa. Irgalmatlan sorok, majd amikor mindjárt sorra kerültem lezárták az adott oldalon az ellenőrzést és átzavartak a másik oldalra. A másik érdekes kérdés (de azt nem szeretném testközelből meglátni), hogy a londoni tömegközlekedés hogy fogja bírni az olimpiát, hiszen most is sűrű a dolog. Csak belinkelném ide, amit a Back to the UK blog írt erről. A mai újságban arról írtak, hogy a közalkalmazottak otthonról fognak dolgozni (már aki teheti).

És egy kis könyvajánló. A múltkor letöltött ingyenes könyvek között találtam olyat, aminek aztán a folytatásáért aztán pénzt is adtam, well done Amazon! A könyv vámpíros-nyomozós, a főhősnő Samantha Moon, aki szövetségi ügynök volt, amíg egy vámpír meg nem harapta, és vámpírrá nem változott. Így nem tud már nappal dolgozni, tehát elment magánnyomozónak. Persze néha nappal is ki kell merészkednie, mert van két gyereke akikért el kell mennie az iskolába. Ilyenkor segít a kalap, a napszemüveg, a dupla réteg napkrém és a sötétített autó. A könyv címe Moon Dance. A folytatásokat egyben érdemes megvenni, 1.45 GBP talán nem sok 4 kötetért.

A kajáról nem mesélek, ugyanolyan, mint mindig. Az időjárás nem teljesen, ma fejet hasogatóan váltakozott a zuhogó eső és a ragyogó napsütés, akár fél órás ciklusokban. És volt, ahol hó is esett.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s