AntiV.A.C.

Ma megismerkedtem az ActiVAC-kal. Ez egy vákuumot használó sebkezelő módszer, még sosem láttam ilyet. Mély, nehezen gyógyuló sebek kezelésére alkalmazzák, itt a kórházban még nem nagyon alkalmazták eddig, most bemutatták egy páciensen és én is elmentem tanulni. A mély sebbe egy szivacsot tömködnek, hogy kitöltse, leragasztják, eddig semmi különös. Aztán a leragasztásba egy lyukat vágnak, és ahhoz csatlakoztatnak egy csövet, majd folyamatos vákuumot képeznek a egy pumpával. A hölgy szerint a vákuum segíti a sejtosztódást, fertőzött sebek esetén javítja a keringést és az antibiotikum hatékonyságát, plusz a váladék távozik a csövön. És a pumpa viszonylag kicsi, ízléses válltáska jár hozzá, így sétálgatni is lehet vele, ha az embernek ahhoz van kedve. Akár haza is viheti, nem kell vele bennfeküdni. Még fürödni is lehet vele. Diabeteses lábak kezelésére is ajánlják. Arra szívesen ki is próbálnám otthon. Főleg, mivel cég embere mellett az azóta megnézett cikkek is a hatékonyságot támasztják alá. 

A bankszámlámhoz meg megérkezett a biztonsági kulcs, mert a netbankoláshoz nem elég a felhasználó, meg a jelszó, még kell egy ilyen kis biszbasz is, ami random kódokat generál. Meg többféle biztonsági kérdés és válasz is, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt felejtem el. Még talán nem támad az Alzheimer. Bár a megelőzés gyanánt alkalmazott egészséges táplálkozás ma ebédnél csorbát szenvedett, amikor megláttam a lemon merengue pie-t

A GMC revalidation is lassan utolér és el kell kezdenem vele foglalkozni. Ez az itteni kamaránál regisztrált doktorok új ellenőrzési folyamata. Ellenőrzik, hogy naprakész tudással tevékenykedik-e mindenki. Otthon is van ilyen, 5 év alatt megfelelő mennyiségű kreditpontot kell összegyűjteni, és meghatározott továbbképzéseken részt venni. Itt még nem látom át teljesen a rendszert (ha valaki igen, legyen szíves kommentelje be), azt hiszem véleményeket is kell gyűjteni magamról. De egyelőre még egy problémát kell megugorni, mert néha itt is féltégla kerül a fogaskerekek közé. Ugyanis mindenki egy (munkaadó) szervezethez tartozik (Designated Body), ahol van egy az ő revalidációjáért felelős személy (Responsible Officer). Nekem most írt a főnököm, hogy elvileg ő a responsible officer-em, el is végezte a képzést, de az RMO ügynökségeket kihagyták a szervezetek listájáról, így nem tudok Designated Body-hoz csatlakozni. Azt javasolta, hogy írjunk erről minél többen a GMC-nek, hátha a brute force attack felgyorsítja az eseményeket. Mert ők már jelezték ezt a problémát, de az adminisztráció kerekei itt is lassan őrölnek.

És a szokásos péntek délután, gyógyszertár zárás előtti gyógyszerfelírás roham. Mint már talán egyszer írtam, a hazamenő betegek kapnak a kórháztól gyógyszert egy pár napra (persze nem ingyért). Ezt a patika szépen kis névre szóló zacskókba összecsomagolja és kiosztja. De hétvégén nincs patika, így a nem mai hazamenőknek is fel kell írni mindent, ha nem akarok magam zacskózni hétvégén, miközben pénteken eleve sok a hazamenő. És a problémás esetek is ilyenkorra esnek nyilván. Most egy páciens otthoni ellátásba kerül, az otthoni ellátást nyújtó doki bejött, megnézte, itthagyta a gyógyszerjavaslatát, majd eltűnt egy megbeszélésre. A gyógyszerek egy része viszont a nem a szokásos adagolással lett felírva, így én nem szívesen írom fel, és a patikus sem adja ki. Viszont a megbeszélés a patikazárás időpontja után ért véget. Így nagyon szépen néztem a patikusra, hogy maradjon már itt még egy picit, főleg, hogy olyan gyógyszerekről volt szó, amikhez én nem férek hozzá ügyeleti időben. De kedves mosolyom megtette hatását és minden elrendeződött még vacsora előtt.

És az udvarok egy IKEA kerékpár áll, ilyen. Összecsukható helyes kempingbringa, utánanéztem a neten, venni nem lehet, az itteni (meg az amerikai) IKEA időnként ilyet ad karácsonyi ajándék gyanánt a dolgozóinak. Egy-egy alkalommal több ezer darabot. Nem rossz.

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

2 responses to “AntiV.A.C.

  1. zssz

    A GMC már felkészült mindekire 🙂
    http://www.gmc-uk.org/doctors/revalidation/12387.asp
    a lényeg, h a gmc-online-ban jelöld be a megfelelő helyen, h még nincs ilyened.

    • A főnök azt szeretné, ha az ügynökség Designated Body lenne, ha már megcsinálta a képzést, ezért kéri, hogy piszkáljuk a GMC-t mi is ezügyben. Azt mondta van olyan lehetőség, hogy nem tudom ki a DB, és akkor felnyílik egy szabad szöveges ablak, és oda írhatom a problémámat. Lassan rá is veszem magam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s