Social MEDia

Ma reggel egy kicsit korábban ébredtem, mint terveztem, és nem a telefonom ébresztőjére, hanem a csipogómra. Végülis teljesen egyformán szólnak, csak a csipogón nincsen szundi. De mindenesetre már világos volt.

A délelőtt nagy része üzemi baleset (szembe fröccsent testnedv) adminisztrációjával telt. Itt ezt nagyon komolyan veszik, A3-as méretű jegyzőkönyvet kellett kitölteni (azt szerencsére nem nekem), meg vért venni a testnedv gazdájától (HIV, Hepatitis B, Hepatitis C meghatározásra) és a recipienstől is (referenciának). És jegyzőkönyv a fertőzés kockázatának felméréséről, na ez már nekem jutott. A gondosság egyébként nem baj, nem évek múlva derül ki véletlenül, hogy valaki megfertőződött. Csak a papírhegyek, azok ne lennének.

Közben egyéb munkáimat is végeztem, hála a XXI. századnak bizonyos feladatokhoz szinte mindegy hol vagyok, csak net legyen. És a skype-on megbeszélt dolgokat rögtön fel tudom vinni a megosztott dokumentumba, amit a másik fél rögtön láthat.

Hogy még korszerűbb legyek, beiratkoztam egy on-line Social MEDia tanfolyamra, ami az on-line közösség és az orvoslás kapcsolatával foglalkozik. Nagyon jól van megcsinálva, és bár angol nyelvű, erre is mi magyarok lehetünk büszkék, egy debreceni kurzus az alapja, a szerzője is magyar, Dr. Meskó Bertalan. Aki nem ismerné, többek között ő írja a MedIQ blogot, és azon kívül is nagyon sokat foglalkozik a Web2 és az orvostudomány kapcsolatával. Ja és a prezentációk Prezi-ben vannak, ami szintén magyar fejlesztés. Már régóta készülök, hogy Preziben prezentáljak, muszáj megtanulnom, mert zseniális.

Amúgy meg szokásos péntek délután, last minute gyógyszerfelírások a hazamenőknek, gyorsan gyorsan, mielőtt a patika bezár. Néhány holnapi hazamenő is péntek délutánra időzítette az aggasztó tünetek produkálását, kivárva, hogy a szakorvosa elhagyja a kórházat, esetleg a várost is. De szerencsére semmi megoldhatatlan, sebészeti betegek belgyógyászati bajait amúgy is szívesebben kezelem saját kútfőből. És mindjárt itt a vacsora, a kétség lazaca…

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

One response to “Social MEDia

  1. emká

    Remélem, csak a kétség lazaca és nem az étterem a világ végén… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s