Kiskorú

Az ITV4-n James Bond sorozat van a héten, tegnap este a Live and Let Die ment az ifjú Roger Moore-ral, nagyon jót aludtam rá a kanapén. Az éjjel aztán egyszer zargattak, szerencsére gyorsan lerendezhető volt az ügy, nem maradt ki sok az alvásból.

Napközben viszont megfuttattak, volt egy ájulós beteg, a vészjelzés akkor érkezett amikor az épület lehető legtávolabbi végében, az MRIben felügyeltem egy másik beteget. Legalább a testmozgás megvolt , és szerencsére nagyobb baj meg nem.

Az MRIben még délután is volt jelenésem, kiderült, hogy 16 év alatti páciensnek nem adhatják be az asszisztensek a kontrasztanyagot, nem is szúrhatják. Sebaj, jövök! Az MRIben jó szúrni, mert ketten is sürögnek körülöttem, mindent a kezembe adnak, a kórtermekben meg ott vagyok hagyva egyedül és néha kevésnek tűnik a kezem. És mire mentem, a gyermek vénáját már fél órája érzéstelenítő krémmel pácolták, könnyű dolgom volt. Gyakorlatilag észre sem vette.

Az osztályon az ájuláson kívül nagyobb izgalom nem volt, eddig, szerencsére. Bár az egyik páciens amikor azt mondta, nincsen láza, fenyegetően hozzátette: még. Mindenki jól van, remélem nem az éjszakára gyúrnak. Egy páciensnek az otthoni vénás kezelését kellett megszervezni, ami nem lehetetlen, bár alaposan szabályozott. És feltehetően olcsóbb a biztosítónak, mint ha közben kórházban feküdne.

A hírekben továbbra is költségvetési vita vezet, igen alaposan át akarják alakítani az adórendszert. A Daily Mail számos példával részletezte, ki jár jól és ki rosszul, ha átmegy a tervezet. A legnagyobb vitát a nyugdíjasok tervezett megadóztatása hozta, pontosabban az adómentességük felső határának csökkentése. Azt a törvényt, hogy a 65 év feletti nyugdíjasok csak magasabb bevétel után kell, hogy adót fizessenek, még Winston Churchill hozta pénzügyminisztersége idején, 1925-ben.

Este ismét James Bond, ezúttal az Aranypisztolyos Férfi. De ismét Roger Moore. És megint a kanapé…

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s