Diamond jubilee

Erzsébet királynő trónra lépésének 60. évfordulóján tértem vissza Basingstoke-ba. A nagy ünnepségek viszont júniusban, a koronázás 60. évfordulóján lesznek, munkaszüneti nap meg minden, mert mégiscsak jobb szép időben ünnepelni. Persze ebben az országban bármikor eshet, de talán a hőmérséklet Celsiusban mérve is kétszámjegyű lesz. Ajándéktárgyakat azért már lehet kapni.

A hőmérséklet most viszont még csak egyszámjegyű, de az legalább pluszban, ami jobb, mint amikor kétszámjegyű, mínuszban. Az angolok azért már ennyi téltől is pánikolnak, Heathrow viseli idén is legrosszabbul, szerencsére nekem maradt Luton. Az itteni főnököm már szombaton kérdezte, hogy a Malév meg a havazás így együtt mennyire gátol a kijutásban. Büszkén jelentettem, hogy Wizzair-rel repülök Lutonba, nem lesz probléma. Azt nem árultam el, hogy majdnem Malév jegyet vettem, mert Basingstoke Gatwick-hoz sokkal közelebb van, csak aztán a Wizzair a plusz vonatúttal együtt is olcsóbb volt.

Aztán egész hétvégén olyanokat álmodtam, hogy nem tudtam elrepülni, mert nem volt nálam valami, és új jegyet kellett venni, amit csak személyesen lehetett, benn a városban. Ezért ma hajnalban mindent hússzor ellenőriztem. Az autó is elindult, haladni is lehetett, ki is értünk időben. A beszállításnál volt azért egy kisebb gikszer, a busz ajtaja nem akart bezáródni, de aztán egy szaki bűvölte hosszasan.

A röpülő persze teltházas volt, mint ez várható, nyilván a Malév utasok egy részét is vittük, a kedves légiutas-kísérők ott aggódtak, hogy hogy fognak elférni a kézipoggyászok, de aztán valahogy mindennek és mindenkinek lett helye, elindultunk, minimális késéssel. Szinte időben leszálltunk, és az útlevélellenőrzés is kivételesen gyorsan ment. A vonatközlekedéssel sem volt baj, a leváltandó RMO meg is jegyezte, hogy nem számított rám ilyen korán. Azért annyira nem bánta. Egy pakisztáni lány, ment tovább Swansea-ba. Elmesélte, hogy a gyermekét szeretné áthozni, múlt héten volt vízuminterjún, reméli sikerül.

Itt örömmel és egy terheléses EKG-val fogadtak. Aztán délután egy dolgozó megszúrta magát szennyezett eszközzel, de ere is van protokoll (Needlestick Injury). A legkisebb gond a sebellátás, de emellett vért kell venni attól, aki megsérült, azt csak el kell tenni. Vért kell venni a pácienstől is, akinek a testnedveivel kapcsolatba került, azt viszont el kell küldeni iziben HIV és hepatitis vizsgálatra. Emellett még temérdek papírmunka van, jegyzőkönyv, a fertőzés kockázatának megítélése, stb. Szerencsére egyrészt az ilyen esetekre egységcsomagok vannak, amiben minden egy helyen van, még a laborkérő is. Azért így sem egyszerű, viszont legalább odafigyelnek a dolgokra. Odahaza azt hiszem egyszer sem láttam olyat, hogy tűszúrásos baleset esetén vizsgálták volna, hogy fertőzött-e a beteg, pedig azt hiszem a korai kezelés ezeknél a betegségeknél is javítja az esélyeket.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s