Irány haza

És újra itt a búcsú ideje. Megebédeltem, hamarosan megjön a váltás (remélem). A nővérek közül többen egészen komolyan mondták, hogy kérjem magam mindig ide az ügynökségnél. És közben teával meg sütivel tömtek.

Közben az is kiderült, hogy az NHS meg a magán kórházak viszonya azért nem felhőtlen, hiába dolgoznak a doktorok itt is, meg ott is. Az áthelyezésem továbbra is indokolt volt, de ettől még úgy érzik, hogy micsoda dolog, ez, hogy valaki kifizet a magánkórházért egy csomó pénzt, aztán nem tudják ellátni. De azért nem küldik vissza, mert csak nagyon beteg. Egyébként a magánkórházak ezért igyekeznek jól szelektálni, és a nagyon betegeket az NHS-nél, intenzíves háttér mellett operálni. De váratlan dolgok mindig lehetnek.

Egyébként ha nem lennének a magánkórházak, akkor a sebészeti várólisták a jelen kapacitás mellett irgalmatlanok lennének. Tegnap az egyik nővér, aki már több évtizede van itt, emlegette, hogy amikor kezdett, ez a kórházhálózat még csak maréknyi kórházból állt, nagyon családias volt, szinte mindenki ismert mindenkit. Most már 70 felett van a kórházaik száma, követhetetlen.

Ha tényleg időben leváltanak, akkor lesz egy kis időm Londonban, és nincs bőröndöm csak kézipoggyászom. Szóval kellene valami turistáskodás, például végre bemehetnék a British Library-be, ami ott van a St. Pancras mellett, már régóta meg akarom látogatni, de eddig valahogy mindig csak terv maradt. Tök jó kiállítások vannak, most pl. Dickens és a természetfeletti, meg egy Máriáról, a skótok királynőjéről, és még néhány középkori kódex is… És mindez ingyért.

Folytatás úgy tűnik, február 6-án, még nem tudom hol…

 

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: Uncategorized

2 responses to “Irány haza

  1. zssz

    van egy mérsékelten lepukkant, paki-k által működtetett hotel a szent pankreásznál, a northumberland, lehet hozzájuk foglalni booking.com-on, vagy közvetlenül is. nagyon nomrálisak, és nagyon olcsók, és a belváros közepén vannak. ha vmikor akarsz pluszban kint lenni vmennyi időt, akkor náluk lehet dekkolni. meg a british museum mellett is van egy, de annak a nevére nem emlékszem… drágáért, persze, könnyű találni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s