Rosztbif

Ma csendes nap volt, kisebb galibákkal. A szokottnál kicsit korábban, már hajnali fél 8-kor fel kellett mennem az osztályra mindenféle vérvételek miatt (hétvégén nincsen vérvevő nővér), viszont délelőtt még pótoltam egy kicsit a kimaradt péntek éjjeli alvásból.

Ezért viszont lemaradtam az ebédrendelésről, így a szakács maga választott nekem. Akkora adag roast beef-et kaptam, hogy ihaj, mellé a szokásos krumplin és Yorkshire puddingon kívül pasztinákot és batátapürét is halmozott. Hogy én a pasztinákot otthon miért nem tudom így elkészíteni… Majd nekifutok megint. A batáta nekem egy kicsit édes, akkor már inkább a csicsóka, az is inkább nyersen. Az ebédhez még egy adag apple pie is járt, természetesen custard-dal (van annak magyar neve? a vaníliasodó az valami hasonló). Szóval ebéd után is muszáj volt szusszannom.

A vérküldés viszont nem ment simán, az állami kórházba kell átjuttatni, amit elvileg a recepciós-biztonsági őr páros intéz. Na de nem intézték valamiért mégsem, úgy gondolták nem annyira fontos. Az, hogy a vér nem került át, az szokásosan akkor derült ki, amikor az eredmények után érdeklődtünk. Másodjára már sikerült a küldés, de az eseményről feljegyzés készült.

Azt látom, hogy ha valami nem megy megfelelően, akkor azt mindig kivizsgálják, ha valaki hülye volt akkor figyelmeztetik, ha rendszerhiba derül ki, akkor azt próbálják korrigálni. És ezt itt mindenki komolyan veszi. A hibára figyelmeztetésen nem sértődnek meg, ez a rendszer része. Otthon azt hiszem nagy felzúdulás lenne. És senki nem hívja fel a figyelmet szívesen más hibájára, mert nálunk történelmileg ez spicliskedésnek számít. Itt meg nem. De nem is láttam soha, hogy a rosszindulat motiválta volna. És azt gondolom, hogy a hibák megfelelő (indulatmentes) megtárgyalásával meg lehet előzi a következő hibát, kiderül, ha valaki nagyon alkalmatlan, plusz nagyobb baj esetén védve van az intézmény. A héten már volt egy eset, amikor nem protokoll szerint történt egy beteg nővéri ellenőrzése, pedig panaszos is volt. Nem lett belőle baja a betegnek, de másnap ezt rendesen körüljárták, hogy miért alakult ez így. Kiderült, hogy arra az éjszakára alul lett méretezve a személyzet (a beosztás a várható beteglétszám alapján készül), ez is része annak, hogy elmaradt.

Otthon gondolom ez többek között azért sem működne, mert rövid távon megoldhatatlan problémák derülnének ki (kevés a személyzet, ok, de nincs is több, fáradtak is, de a szabadságot nem tudják kiadni stb). Hosszú távon persze lehet, hogy hasznos lenne, mert előtérbe kerülnének a szőnyeg alá söpört problémák, és előbb utóbb valakinek talán muszáj lenne csinálni valamit… Csak rendszer szinten kellene vizsgálni a dolgokat, hogy ne mindig az derüljön ki, hogy a betegszállító a hibás, vagy a portás.

 

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s