You are medical, aren’t you?

Ma is kellemesen békés nap volt, egy problémás pácienssel. Jól esett a nővérekkel együtt gondolkodni, az pláne, hogy kikérik a véleményem, mielőtt a consultanthoz rohannának. Persze előny a belgyógyász szakirány is (you are medical, aren’t you, kérdezték).

Csak a kórtermi lámpákkal nem boldogulok. Már Kidderminsterben is üldöztek (emlékeztetőül: a szobámban éjjel föl-le kapcsolódott a lámpa, máshol kellett aludnom). És itt is, minden kórteremben másképp kell a lámpákat felkapcsolni, és sosem találom el hogyan. Ma amikor a vénabiztosításhoz fel akartam kapcsolni, a TV-t sikerült lekapcsolnom helyette. Persze nem baj, ha nem ordít amikor szúrok, de azért az is előny, ha látok.

Tegnap este ismét megjött a viharos szél, éjjel párszor felébredtem rá. Reggel az egyik nővér mesélte, hogy az autópályán jelzőtáblákat fújt keresztbe. Néha van előnye annak, hogy nem kell kimennem. A dohányosokat néha szinte megsajnálom, a kórházban természetesen nem lehet dohányozni, de kint is távolabb kell menni az épülettől, semmi szélvédett hely, a parkoló szélén vacogtak. Persze semmi nem kötelező…

Itt most minden a Lawrence üggyel van tele, az újságok meg a híradók, egy 18 évvel ezelőtt megölt néger fiú (fehér) gyilkosai közül ítéltek el kettőt. Azért ilyen sokára, mert eleinte nem volt elég bizonyíték, aztán meg érvényben volt az a törvény, hogy kétszer ugyanazért nem lehet valakit vád alá helyezni (aki olvasta, már a A titokzatos styles-i eset-ben is így próbálta megúszni a gyilkos, csak Poirot nem engedte, hogy elegendő bizonyíték nélkül helyezzék vád alá). Azóta ezt megváltoztatták úgy, hogy ha újabb bizonyítékok kerülnek elő, akkor lehet. Az ítéletnek szomorú aktualitást ad az, hogy karácsony másnapján egy indiai diákot öltek meg. A Lawrence ügy kapcsán állítólag nagyon sokat változtattak a rendőrségi eljárásokon is.

Vacsorára citrusfélékkel töltöm fel magam, narancsos-korianderes répaleves lesz, meg lime-ban sült lepényhal. Éljen az egészség. Számítógép előtt elgémberedett tagjaimat kimozgattam (ebben a napüdvözlet, meg a véletlenül megnyomott sürgősségi hívás is segített), irány a konyha!

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s