Fog

Jó ez a kórház. Nagy, meg forgalmas, van pörgés meg sokféle beteg, sokféle probléma, de mindenki nagyon kedves és figyelmes. És ez nem csak az udvarias angol magatartásban nyilvánul meg, hanem tényleg figyelnek arra, hogy ne dolgoztassanak feleslegesen. Próbálják úgy szervezni a munkát, hogy minél kevesebbszer keljen átmennem (az RMO lakás a kórház másik végében van, mint az osztályok), cserébe én is, ha bármelyik osztályra hívnak, megnézem a többit is, nincs-e szükségük valamire. Így azért szabadidőm is marad.

Egy dolog árnyékolja be az ittlétet, fáj a fogam. Szombaton kezdődött, pont mielőtt indultam volna, még este elszaladtunk egy ügyeletre, ahol arra jutottunk, hogy nagy gáz nincs, és nem biztos, hogy jobban járok, ha repülés előtt 10 órával nekiáll barkácsolni. Amivel egyetértek, de attól még néha fáj. Hazamenetel másnapjára már megvan az időpontom kedvenc dokibácsimhoz, addig csak kihúzom valahogy. Aludni még tudok (már ha hagynak). A fogfájás kedvező hatása viszont, hogy nem vagyok éhes. Pedig a nagyon kedves szakácsfiú folyton kérdezi, hogy mit szeretnék még, és szóljak csak nyugodtan, ha kell valami. De hátha sikerül fogynom egy keveset, legalább annyit, mint Micimackónak egy hét alatt a nyuszinál (és én is olyan leszek, mint egy núbiai táncosnő, mire hazamegyek). Viszont így a gastroblog vonalat lehet, hogy hanyagolom. Következő kirándulás Swansea lesz, na majd akkor, ott isteni a kaja.

Ma kétszer is megfuttattak. Jött a Crash call, de ma sem kellett újraéleszteni, csak ájulós emberek voltak. A reggel volt igazán nagyszerű, volt az ájulós ember, majd utána rögtön teszt riasztások 3x, majd amikor ez is megvolt, jött a tűzriadó teszt. Addigra már csengett a fülem.

Ma a terheléses EKG-k közben azt firtatta az asszisztensnő, hogy Magyarországon is csökkent-e a fogyasztás a válság miatt, visszafogják-e magukat az emberek a fogyasztásban, mert itt igen. Hát elvileg nálunk is csökkent a fogyasztás, de azért amíg olyan hírek vannak, hogy az emberek ölik egymást az akciós TV-ért, meg nincs üres parkolóhely a plázákban… Azt sajnálom, hogy ilyenkor a fogyasztáscsökkenés a kis, egyedi boltokat fenyegeti. Kedvenc bringaboltom, ahonnan a tandemet kölcsönöztük az esküvőhöz eddig csak kölcsönözte, de most legnagyobb bánatunkra eladni készül a tandemet, hogy átvészeljék a telet. Sajnos nem tudjuk megvenni, nemcsak a kiadás miatt, hanem nehezen tudnánk tárolni. De mindennap nézegetem a hirdetést, hogy lehetne mégis…  Egyébként szuper üzlet, főleg felújított (gyönyörű és egyedi) bringáik vannak, kívánni is lehet, hogy egy vázból mi legyen, és az áraik sincsenek elszállva. Mégsincs elég forgalmuk. Bár nemrég olvastam, hogy Írországban a válság miatt nagyon megnőtt a bringások száma, hátha nálunk is felfut a dolog.

Otthon továbbra sem javul a helyzet, többek között az orvosok fizetéskövetelését sikerül megint úgy kommunikálni, hogy szembeállítsák a nem orvos lakosságot velük. Még általam értelmesnek gondolt emberektől is nagyon durva megjegyzéseket hallok. Aztán néha jön az, hogy „ja ne vedd magadra” vagy valami hasonló, na azt külön utálom. Itt sem tökéletes minden orvos, épp a tegnapi Daily Mail-ben olvastam az NHS betegelégedettségi felmérések eredményét, amit itt nyilvánosságra hoznak, az emberek negyede nem ajánlaná a helyi kórházat másnak (fele viszont igen). De valahogy nincs meg az, hogy ha egy orvossal (tanárral, ügyvéddel) rossz tapasztalatom volt akkor általánosítok és mindet utálom. Ha valakit baj ér az orvosi ellátás során, akkor először is a rendszert vizsgálják, hogy nincs-e abban hiba. Ha az orvos volt a hülye, persze megbüntetik, de a rendszert is igyekeznek hülyebiztosra megcsinálni.

Egyébként ma itt közalkalmazotti sztrájk van a nyugdíjrendszer tervezett változása miatt, ez szerencsére engem nem érint, itt a privát szférában. Remélem tényleg csak egy napos lesz, mert a határőrök is sztrájkolnak, nincs aki ellenőrizze az útlevelet a reptéren. Nem szeretnék hétfőn itt ragadni.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s