Lakáshasználat

A második éjszakám nem sikerült zavartalanra, három óra alvás után le kellett mennem egy beteg beteghez. Utána jutott még másik három óra alvás, de ez azért nem olyan, mintha egyben hat óra. Viszont ma mindenki extra kedves volt, mert hallották milyen éjszaka volt. Ha bármiért hívtak, ötször elnézést kértek.

Hívás az azért akadt, főleg mert az éjszakai események az osztály rendjét is megborították. Plusz a CT-ben 2 ember lett rosszul kontrasztanyag után, szerencsére egyik sem komoly. Meg volt még pár katéter, 2 terheléses vizsgálat, meg egy csomó apróság. Remélem éjjel alszom, egy éjjelt még simán kibírok, de a másodiknál már nyűgös tudok lenni (hiába, öregszem). A nővérek egyébként elég talpraesettek, és tényleg csak akkor hívnak, ha nagyon muszáj.

Ma egy téves sürgősségi hívással is megörvendeztettek. Ez a crash call, ez elvileg akkor van, ha valakit újra kell éleszteni, vagy legalábbis majdnem. Kiírja a szobaszámot a csipogóra és futni kell. Aztán törölték. Addigra már egész kis csapat futott, mert minden újraélesztésben járatosnak megszólal a csipogója. Valaki a lámpazsinór helyett a piros madzagot húzta meg. De addigra már megvolt a koradélutáni edzés, lemozogtuk az ebédet.

Az RMO lakás használatára külön szerződés (illetve inkább házirend) van, amit alá kell írni, Érdekes pontok vannak benne, nekem a nagy része evidens volt. Nem tudom milyen tapasztalataik lehettek korábban. Vagy csak a macskát ne mikrózzuk alapon minden lehetséges problémát igyekeztek leírni. Hogy ne hozzunk be kutyát, meg a szemetet a szemetesbe kell tenni. Bár itt a kórházban szeretik, ha mindenre van részletes protokoll (még a lakáshasználatra is)..

Az Amazontól megjött az utolsó csomag is, benne amiket magamnak rendeltem, két minisorozat: a Neverwhere és a Gormenghast. Előbbit Neil Gaiman írta, könyvben is imádtam (azóta másképp látom Londont), utóbbiban Stephen Fry látható (meg Szarumán is). Este lehet, hogy filmet nézek.

Ebédre póréhagymatorta volt, vacsira szendvics lesz, camamberttel meg áfonyával. Édességet nem merek enni, fogászatilag.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s